De invloed van het wonen direct aan de Rijn, waarvan de glinstering het huis als het ware doordrenkt, is terug te vinden in mijn werk. Veel van mijn werk komt voort uit intuïtie. Ik begin met kleuren- en lijnencomposities en werk deze verder uit, waarbij dan gevoel en fantasie haar verdere uitdrukking vinden. Het zijn abstracten met vaak herkenbare vormen. Ook werk ik veel figuratief. Dit werk is herkenbaar aan zijn impressionistische vormen. Zo maak ik bijvoorbeeld schilderijen van olifanten, waarbij de taaiheid van de olifantenhuid, met al zijn kleurschakeringen, een grote rol speelt. In andere olifantenschilderijen leg ik meer de nadruk op de uitdrukking van de verschillende karakters. Zo ook in mijn werk over katten en vissen.
Mijn "roots" liggen in Scheveningen. Dit uit zich in de wijze waarop het thema "Scheveningen in beweging" wordt uitgewerkt. 3 Scheveningse modellen symboliseren de niet eindigende beweging van wind, water en zand.
Sinds enige tijd houd ik mij ook bezig met keramiek. Op in opdracht bisquit gebakken schalen, schilder ik kleurrijke vissen in acrylverf met vleugen zilver, brons, goud en metallic.
Ik schilder transparant, laag over laag, zodat de beschilderde bodem van de schaal door de vissen heen schijnt. Alsof ze worden opgenomen in de omgeving van de  wondere waterwereld.

Het in regelmatig wisselen van beide uitdrukkingsvormen, abstract en figuratief, stimuleert mij en geeft mij de mogelijkheid te blijven putten uit "die bron daarbinnen". Zo houd ik mijzelf in balans.

Bent u geïnteresseerd in mijn werk of wilt u gewoon reageren, stuurt u dan even een e-mail via contact.

 

 

3 sept - 8 okt Groepsexpositie "de Vernieuwing" bij galerie Sta-Art in Alphen a/d Rijn

8 okt - 4 nov Groepsexpositie bij galerie Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop